Recept

Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (37%)
ID receptu: 61877
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

4 ks Brambory
1 ks Bujón hovězí
1 ks Cibule
2 g Kmín drcený
5 g Majoránka
15 g Máslo čerstvé
500 g Maso mleté - mix
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Olej rostlinný
10 g Paprika sladká
2 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 176kJ
4% Sacharidy 16 g
58% Tuky 44 g
55% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g
Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky
  • Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky
  • 1
  • Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky
  • 2
  • Vložit obrázek

Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do růžova. Přidáme mleté maso a za stálého promíchávání restujeme asi 10 minut. Poté zaprášíme paprikou a přilijeme vodu.

2

Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okořeníme podle chuti a pokud chceme mít polévku opravdu silnou, přidáme bujón. Necháme asi 5 minut provařit.

3

V druhém kastrůlku si z mouky a másla osmahnutím do růžova připravíme jíšku, kterou poté zavaříme do polévky.

4

Polévku s jíškou necháme vařit na mírném plameni dalších asi 20 minut, dokud brambory nezměknou. Těsně před odstavením polévky z plamene přidáme majoránku lehce rozemnutou v ruce.

Poznámka

Podle chuti můžeme do polévky přidat i polévkovou zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, kterou spolu s cibulkou chvilku orestujeme než přidáme mleté maso. Bujón používat nemusíme, přidáváme jej do receptu pouze pro zvýraznění masové chuti.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky
Bujón jsem nepoužila, ale přidala jsem ještě česnek. Místo másla jsem jíšku udělala taky na oleji, stačí ho nepatrně méně. V tomto receptu je na jednu porci docela dost masa, na polévku může být méně.blink Palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept