Recept

Pivní polévka Ládi Hrušky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (37%)
ID receptu: 61879
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Brambory
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
15 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
3 g Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
5 g Sůl
100 g Syreček
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 663kJ
4% Sacharidy 15 g
6% Tuky 5 g
25% Sodík 494 mg
20% Bílkoviny 11 g

Pivní polévka Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

Cibuli, jednu bramboru a tvarůžky nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli smažíme v hrnci na másle asi 5 minut až zesklovatí a poté přidáme tvarůžky, které necháme úplně rozpustit.

2

Podlijeme vodou a pivem a přivedeme k varu. Do vroucí polévky nastrouháme na jemném struhadle jednu bramboru a přisypeme druhou bramboru nakrájenou na kostičky. Vaříme asi 8 - 10 minut až brambory změknou.

3

Nakonec přilijeme mléko a těsně před vypnutím ochutíme prolisovaným česnekem, sekanými bylinkami a podle vlastní chuti osolíme a opepříme.

Poznámka

Do polévky jsou nejvhodnější čerstvé bylinky, petrželku můžeme zaměnit i za pažitku nebo výrazný libeček. Pokud nemáme bylinky čerstvé, můžeme použít i sušené. Podáváme nejlépe s chlebovými krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept