Pivní polévka Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka Ládi Hrušky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61879 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
15 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
5 g | Sůl |
100 g | Syreček |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 10,8mg |
Draslík | 236,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Syreček nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, jednu bramboru a tvarůžky nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli smažíme v hrnci na másle asi 5 minut až zesklovatí a poté přidáme tvarůžky, které necháme úplně rozpustit. |
2 | Podlijeme vodou a pivem a přivedeme k varu. Do vroucí polévky nastrouháme na jemném struhadle jednu bramboru a přisypeme druhou bramboru nakrájenou na kostičky. Vaříme asi 8 - 10 minut až brambory změknou. |
3 | Nakonec přilijeme mléko a těsně před vypnutím ochutíme prolisovaným česnekem, sekanými bylinkami a podle vlastní chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Do polévky jsou nejvhodnější čerstvé bylinky, petrželku můžeme zaměnit i za pažitku nebo výrazný libeček. Pokud nemáme bylinky čerstvé, můžeme použít i sušené. Podáváme nejlépe s chlebovými krutony.