Sýrová česnečka raz dva podle Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová česnečka raz dva podle Ládi Hrušky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61880 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 g | Kmín drcený |
2 g | Pepř černý mletý |
18 g | smetanový tavený sýr |
3 g | Sůl |
20 g | Šunka dušená |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 381,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 13,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny smetanový tavený sýr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová česnečka raz dva podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Plátek šunky nakrájíme na tenké nudličky dlouhé asi 2 centimetry a trojúhelníček sýru rozdělíme na několik menších kousků. |
2 | Pokrájené brambory vložíme do hrnce s vodou a kmínem, osolíme, opepříme a dáme vařit bramborový vývar. Vaříme dokud brambory nezměknou asi 10 - 15 minut. |
3 | Když jsou brambory měkké, přidáme šunku a tavený sýr a ještě asi minutu provaříme. Těsně před odstavením přidáme prolisovaný nebo na velmi jemné kostičky nakrájený česnek. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s krutony z bílého pečiva.