Olomoucký tatarák Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olomoucký tatarák Ládi Hrušky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61885 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 g | Hořčice plnotučná |
100 g | Máslo čerstvé |
3 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Syreček |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 430,2mg |
Draslík | 150,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Syreček nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Olomoucký tatarák Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Tvarůžky nastrouháme na hrubém struhadle, vložíme do misky a nakrájíme k nim na kousky změklé máslo. Máslo s tvarůžky dobře promícháme vidličkou. |
2 | Přidáme na jemno nasekanou cibuli, prolisovaný stroužek česneku, žloutky, hořčici a papriku, a vše společně dobře promícháme. |
Poznámka
Podáváme na topince z chleba nebo bílého pečiva.