Balada z alobalu Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Balada z alobalu Ládi Hrušky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61887 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
6 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
20 g | Hořčice plnotučná |
1 ks | Klobása vepřová |
2 g | Kmín mletý |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
2 ks | Vepřová kotleta s kostí |
40 g | Vepřové sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 67,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Klobása vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kmín mletý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřová kotleta s kostí, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Balada z alobalu Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si dvojitý kus alobalu o velikosti asi 30 x 30 centimetrů. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 centimetr. Na stejně silné plátky nakrájíme také klobásu a cibuli. Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. |
2 | Doprostřed každého kusu alobalu dáme polovinu sádla, na něj položíme 3 nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na brambory položíme plátek masa. Na maso položíme vrstvu klobásy a zasypeme kolečky cibule, osolíme a opepříme. Jako poslední vrstvu položíme navrch plátky slaniny. |
3 | Oba kusy alobalu pevně zabalíme a spojíme, aby se při pečení neotevřel. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 45 minut. |
Poznámka
Pokud máme možnost, maso místo potření hořčicí pouze osolíme a opepříme a asi na 1 hodinu necháme marinovat v červeném víně nebo pivu.
Moc dobré, tzv. chalupářské jídlo. vše v jednom bez zbytečného nádobí. Místo sádla jsem použila na potření alobalu olej a po zapečení jsem už dopékala při nižší teplotě. Dávám palec nahoru a doporučuji.
Já jsem to celé hodila do pekáčku - nepekla jsem to zvlášť v alobalech, ale přikryté jedním velkým alobalem. A byli to skvělé (ač možná u nás v rodině tradiční) zapečené brambory.