Expres kuře na paprice Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Expres kuře na paprice Ládi Hrušky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61889 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
250 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Paprika mletá sladká |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 480,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Expres kuře na paprice Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a osolíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na másle osmahneme asi 5 minut až zesklovatí. Zaprášíme mletou paprikou a rychle zamícháme. |
2 | Přilijeme vodu a přidáme kousky kuřecího masa. Maso musí být zcela ponořené do vody, pokud tomu tak není, přilijeme vodu podle potřeby. Maso vaříme asi 20 minut do měkka. |
3 | Na závěr přilijeme smetanu a mouku rozmíchanou v troše vody na zahuštění, dobře promícháme a necháme ještě asi 3 - 5 minut provařit. |
Poznámka
Voda dle potřeby. Můžeme podávat s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem podle vlastních preferencí.
Tento recept jsem dětem připravila na dnešní oběd. Podávala jsem s těstovinami a výsledek prázdných talířů hovořil za vše . Určitě si recept zopakujeme. Já osobně kuře na paprice dříve nejedla, jelikož mi ho maminka dělala ze stehen a s kůží, což jsem nějak nedávala. Tak jsem dělávala kuře na paprice tak, že jsem si ze stehen předtím stáhla kůži a poté až dala vařit. Ale varianta s kuřecími prsíčky se mi zamlouvá, je ohodně snažší, rychlejší a bez zbytečných odřezů. Hodnotím tedy recept kladně.
Parada :)