Jednoduchý recept

Expres kuře na paprice Ládi Hrušky

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Expres kuře na paprice Ládi Hrušky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (37%)
ID receptu: 61889
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
250 g Kuřecí prsa
50 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Paprika mletá sladká
200 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 181kJ
4% Sacharidy 13 g
25% Tuky 19 g
28% Sodík 562 mg
30% Bílkoviny 17 g
Expres kuře na paprice Ládi Hrušky
  • Expres kuře na paprice Ládi Hrušky
  • 1
  • Expres kuře na paprice Ládi Hrušky
  • 2
  • Vložit obrázek

Expres kuře na paprice Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a osolíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na másle osmahneme asi 5 minut až zesklovatí. Zaprášíme mletou paprikou a rychle zamícháme.

2

Přilijeme vodu a přidáme kousky kuřecího masa. Maso musí být zcela ponořené do vody, pokud tomu tak není, přilijeme vodu podle potřeby. Maso vaříme asi 20 minut do měkka.

3

Na závěr přilijeme smetanu a mouku rozmíchanou v troše vody na zahuštění, dobře promícháme a necháme ještě asi 3 - 5 minut provařit.

Poznámka

Voda dle potřeby. Můžeme podávat s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem podle vlastních preferencí.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Expres kuře na paprice Ládi Hrušky
Tento recept jsem dětem připravila na dnešní oběd. Podávala jsem s těstovinami a výsledek prázdných talířů hovořil za vše grin. Určitě si recept zopakujeme. Já osobně kuře na paprice dříve nejedla, jelikož mi ho maminka dělala ze stehen a s kůží, což jsem nějak nedávala. Tak jsem dělávala kuře na paprice tak, že jsem si ze stehen předtím stáhla kůži a poté až dala vařit. Ale varianta s kuřecími prsíčky se mi zamlouvá, je ohodně snažší, rychlejší a bez zbytečných odřezů. Hodnotím tedy recept kladně.
 
barbara.zahradnikova
Uživatel uvařil tento recept
Parada :)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept