Frankfurtská pečeně s párkem II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frankfurtská pečeně s párkem II
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 61896 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
500 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Paprika sladká |
600 g | Párky Frankfurtské |
7 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana |
7 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 158,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mouka pšeničná hladká, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika sladká, Smetana, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Frankfurtská pečeně s párkem II postup přípravy receptu:
1 | Párky nakrájíme na kolečka, cibuli a česnek najemno. |
2 | V misce smícháme hořčici, smetanu, osolíme a opepříme. |
3 | Cibuli a česnek orestujeme na sádle, zasypeme paprikou a moukou a chvíli povaříme. Přilijeme vývar a přidáme párky. Vaříme 15 minut. Poté přidáme smetanovou směs. Povaříme 5 minut a podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Podáváme s knedlíkem. Pro dražší verzi můžeme dát místo párku vepřovou pečeni - doba vaření se pak ale prodlouží!