Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 61899

Ingredience

80 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
100 g Cibule
800 g Hovězí maso zadní
800 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Okurky sterilované
7 g Pepř černý mletý
7 g Sůl
2 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 285kJ
1% Sacharidy 5 g
19% Tuky 14 g
59% Sodík 1 g
72% Bílkoviny 40 g

Znojemská pečeně postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso vcelku prošpikujeme slaninou nakrájenou na špalíčky. Tyto špalíčky můžeme zamrazit-maso se pak lépe špikuje.

2

Maso osolíme a opepříme ze všech stran a opečeme ho na oleji.

3

Do výpeku z masa dáem cibuli a osmažíme ji dozlatova. Zasypeme hlakou moukou a opražíme.

4

Po chvíli zalijeme vývarem a pořádně zamícháme. Přidáme bobkový list a maso a dusíme 2 hodiny doměkka.

5

Na konci vaření přidáme okurky nakrájené na kostičky a 10 minut povaříme.

Poznámka

Podáváme s vařenou rýží, kterou můžeme na talíři posypat chia semínky - vypadá to dobře a chia semínka jsou velmi zdravá!

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept