Krůtí minutkový gulášek Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí minutkový gulášek Ládi Hrušky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61906 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 ml | Kečup |
400 g | Krůtí maso |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 ml | Olej rostlinný |
5 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 379,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 659,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Krůtí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí minutkový gulášek Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na jemno. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme kostičky masa po dobu asi 3 minut, přidáme cibuli a restujeme další asi 2 minuty. |
2 | Zaprášíme mletou paprikou, přidáme kečup a prolisovaný česnek a podlijeme vodou. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut. |
3 | Podle potřeby zahustíme lžící mouky a dobře rozmícháme. Po zahuštění ještě asi 3 minuty povaříme. |
Poznámka
Pokud chceme chuť pokrmu obměnit, přidáme do základu k cibuli nakrájenou červenou papriku nebo asi žampiony na plátky nebo klobásu nakrájenou na kolečka. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.