Španělský ptáček na "punk styl" Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělský ptáček na "punk styl" Ládi Hrušky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61910 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Okurky nakládané |
40 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Párky jemné |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Špek |
3 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 245,5mg |
Draslík | 340,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Špek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Španělský ptáček na "punk styl" Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, špek, natvrdo uvařená vejce a okurky nakrájíme na drobné kostičky, párek nakrájíme na silnější kolečka. |
2 | V hrnci na oleji osmahneme cibuli a špek asi 3 minuty dokud nezačne cibule zlátnout. Zaprášíme moukou a na mírném ohni asi 2 minuty stále mícháme, abychom vytvořili světle hnědou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vodu, přidáme bujón, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut. |
3 | Poté přidáme nakrájený párek, vejce a okurky a pro dochucení přilijeme i trochu sladkokyselého nálevu z okurek. Vše společně provaříme asi 10 minut. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s rýží. Místo párku můžeme použít oblíbenou klobásu nebo měkký salám.
Mám ho vyzkoušený a mohu doporučit.