Toastové lasagne Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toastové lasagne Ládi Hrušky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61911 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
500 g | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
10 ml | Olej rostlinný |
200 ml | Protlak rajčatový sterilovaný |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
25 plátek | Šunka dušená |
25 plátek | Sýr Eidam cihla 30% |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 30,3mg |
Draslík | 397,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 308,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Olej rostlinný, Protlak rajčatový sterilovaný, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toastové lasagne Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a česnek na tenké plátky. Cibuli v hrnci orestujeme na oleji po dobu asi 3 minut do zlatova, přidáme česnek a ještě chvilku restujeme. Přilijeme rajský protlak a když se směs začne vařit, přidáme smetanu, promícháme a odstavíme. |
2 | Na dno zapékací misky vložíme plátky toastového chleba, zalijeme připravenou omáčkou, položíme vrstvu plátků šunky a navrch vrstvu plátkového sýru. Vrstvy takto opakujeme, dokud máme suroviny. Poslední vrstvou bude toastový chléb přelitý omáčkou a navrch posypeme strouhaným sýrem. |
3 | Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 °C asi 10-15 minut do zlatova. |
Poznámka
Místo tvrdého sýru můžeme použít mozzarellu a na posypání parmazán. Rajský protlak lze nahradit kečupem nebo drcenými rajčaty.