Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61912 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Kuřecí prsa |
10 ml | Olej rostlinný |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 148,8mg |
Draslík | 462,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky dobře omyjeme a lehce klouby prstů naklepeme, aby byly asi 1 centimetr vysoké a osolíme. |
2 | Pekáček rovnoměrně pokapeme olejem, těsně vedle sebe do něj naskládáme maso a vše přelijeme smetanou. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě při 250 °C a pečeme 30 minut, dokud se n povrchu nevytvoří zlatohnědá krusta. |
Recept jsem vyzkoušela a je opravdu jednoduchý a rychlý. Pekla jsem v uzavřené zapékací míse 40min při 250°C. Poté jsem dopékala 5min při 200°C bez poklopu. Recept je báječný a mohu doporučit.
Výborné jídlo, lze takto upravit i vepřové plátky, jen nezapomeňte na pěkně tučnou smetanu, žádné light šunty! Pod maso přidat na kolečka cibuli je také velmi chutné.
Také jsem pekla delší dobu.