Ananasová buchta z plechovky podle Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ananasová buchta z plechovky podle Ládi Hrušky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61914 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
300 g | Cukr krystal |
1 ks | Cukr vanilka |
1 l | Džus pomerančový |
850 g | Kompot ananasový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Mouka polohrubá |
3 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 121g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 555,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 304,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Džus pomerančový, Kompot ananasový, Kypřicí prášek do pečiva, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ananasová buchta z plechovky podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Ananas z plechovky i se šťávou rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme vejce, cukry, mouku a prášek do pečiva a vařečkou důkladně promícháme. |
2 | Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 20 - 30 minut dokud se těsto nelepí na špejli. |
3 | Tři pudinkové prášky rozmícháme v pomerančovém džusu a uvaříme jako klasický pudink, který ale nesladíme. Po zhoustnutí směs odstavíme a necháme trochu vychladnout. Zchladlým pudinkem polijeme upečené těsto a hotovou buchtu necháme v chladničce ztuhnout. |
Výborná, šťavnatá, osvěžující. Jen se po ní zaprášilo. Do těsta jsem dala méně cukru