Jednoduchý recept

Jednoduchý zeleninový boršč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61925
Kategorie: Polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
4 ks Červená řepa
1 ks Cibule
2 ks Mrkev kořen
50 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
2 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
4 kávová lžička Zakysaná smetana
0,5 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 312kJ
27% Sacharidy 96 g
20% Tuky 15 g
40% Sodík 791 mg
30% Bílkoviny 17 g

Jednoduchý zeleninový boršč postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev, červenou řepu a celer nakrájíme na malé kostičky, zelí nakrouháme na nudličky a vše vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Přidáme celý pepř, bobkový list a omytá, na kostičky nakrájená rajčata. Zvolna vaříme do změknutí zeleniny.

2

Na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme rajčatový protlak a necháme chvíli probublávat. Směs potom vlijeme do polévky a necháme přejít varem.

3

Nakonec polévku osolíme a opepříme.

4

Při podávání každou porci ozdobíme lžičkou zakysané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept