Kuřecí polévka bez kuřete - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka bez kuřete
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61927 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
900 g | Dýně |
0,5 ks | Kedlubna |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
1 ks | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 ks | Paprikové lusky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 20g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,5mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Dýně, Kedlubna, Kurkuma, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka bez kuřete postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky, dýni (nebo cuketu) podélně rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřince. |
2 | Nakrájenou zeleninu spolu s cibulí, rajčetem, polovinou papriky a jádřincem z dýně (nebo z cukety) vložíme do hrnce s vroucí vodou. Osolíme, přidáme celý pepř, sůl, kurkumu a olej. Vaříme do změknutí zeleniny. |
3 | Těsně před koncem varu přisypeme nasekanou petrželku. |
Poznámka
Vařené jáhly nebo rýžové nudle mohou být vhodným doplněním polévky.