Skořicová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicová rýže
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61929 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Rýže loupaná |
1 ks | Skořice celá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 668kJ
20% Sacharidy 73 g
18% Tuky 14 g
21% Sodík 415 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 211,0mg |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 118,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rýže loupaná, Skořice celá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Skořicová rýže postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži nasucho opražíme na púánvi. Přilijeme vodu, přidáme celou skořici, sůl a přivedeme k varu. Velmi zvolna vaříme, dokud se nevstřebá všechna tekutina. |
2 | Odstavíme z plotny, přidáme olej a zlehka promícháme. |
3 | Skořicovou rýži podáváme jako přílohu. |