Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 6193
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
0,5 kostka Droždí
400 ml Mléko polotučné
510 g Mouka polohrubá
200 ml Olej rostlinný
100 g Povidla švestková
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Tuk
1 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,272 kcal
Kilojoule 5 322kJ
35% Sacharidy 127 g
103% Tuky 78 g
16% Sodík 321 mg
39% Bílkoviny 22 g

Vdolečky postup přípravy receptu:

1

Droždí rozdrobíme do části vlažného mléka, posypeme cukrem, přidáme 2 lžíce mouky a řídký kvásek necháme kynout.

2

Do zbylé mouky dáme sůl, zbývající cukr, vejce, tuk a kvásek.

3

Těsto necháme dokynout, poté rozválíme a vykrájíme kolečka.

4

Po obou stranách osmažíme na oleji a zdobíme povidly a zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept