Vdolečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vdolečky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6193 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 kostka | Droždí |
400 ml | Mléko polotučné |
510 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
100 g | Povidla švestková |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 104,9mg |
Draslík | 343,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 301,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vdolečky postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozdrobíme do části vlažného mléka, posypeme cukrem, přidáme 2 lžíce mouky a řídký kvásek necháme kynout. |
2 | Do zbylé mouky dáme sůl, zbývající cukr, vejce, tuk a kvásek. |
3 | Těsto necháme dokynout, poté rozválíme a vykrájíme kolečka. |
4 | Po obou stranách osmažíme na oleji a zdobíme povidly a zakysanou smetanou. |