Recept

Polévka s fazolovými lusky, sýrem a drobnou těstovinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 21 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61937
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

40 g Bílá cibulka
130 g Brambory rané
20 g Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
30 g Fazolové lusky zelené
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
75 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej dýňový
20 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rajčata
1 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
2 polévková lžíce Těstoviny
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 492kJ
6% Sacharidy 20 g
4% Tuky 3 g
1% Sodík 16 mg
8% Bílkoviny 4 g

Polévka s fazolovými lusky, sýrem a drobnou těstovinou postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme zeleninu: malou cibuli, malý stroužek česneku, celer, petržel, mrkev, brambory a mladé tenké fazolové lusky. Snítku kopru a petrželky omyjeme pod tekoucí vodou. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, mrkev, celer, petržel a brambory pokrájíme na kostičky, fazolové lusky na špalíčky. Omyté rajče ponoříme do misky s horkou vodou, oloupeme ho, rozkrojíme, lžičkou vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Můžeme ji rozmačkat vidličkou.

2

V rendlíku na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem (1-2 minuty). Přidáme kořenovou zeleninu, zamícháme, přilejeme vodu a polévku přivedeme k varu. Pak doložíme brambory, fazolové lusky, nadrobno pokrájené bylinky a pokrájené rajče. Pod pokličkou vše vaříme pomalu 12 minut, přidáme drobné těstoviny do polévky (např. kvítka) a polévku vaříme dalších 5 minut. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr - ten přidáme v případě, že má dítě už 9 měsíců.

3

Menším dětem polévku rozmixujeme na pyré, větším dětem, které už dokáži kousat, podáváme teplou polévku bez mixování.

Poznámka

Polévku si rozdělíme na porce, které můžeme zamrazit. Zeleninová polévka s drobnými těstovinami je určena dětem ve věku od 7-9 měsíce. Ze sýru na strouhání doporučujeme šumavský Eidam 30%.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept