Binenštych - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Binenštych
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6194 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 122,2mg |
Draslík | 376,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Binenštych postup přípravy receptu:
1 | Cukr, máslo, vejce, vanilkový cukr a mouku s kypřícím práškem smícháme a zpracujeme hladké těsto. |
2 | Připravíme náplň - rozpustíme máslo, přidáme ořechy, cukr, mléko, vanilkový cukr a vše povaříme. |
3 | Vyválíme těsto, dáme na vymazaný plech, potřeme náplní a při 170 stupních pečeme 40 minut. |