Jednoduchý recept

Loupání rajčat, meruněk, nektarinek a broskví

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 3 minut
Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61940

Ingredience

1 ks Broskve
1 ks Nektarinka
1 ks Rajčata
1 ks Meruňka

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 538kJ
9% Sacharidy 31 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
6% Bílkoviny 3 g

Loupání rajčat, meruněk, nektarinek a broskví postup přípravy receptu:

1

Pokud potřebujeme oloupat rajče, vždy ho ponoříme do misky s horkou vodou, po 30 sekundách ho vyjmeme a zchladíme pod studenou tekoucí vodou. Pak slupku na rajčeti oloupeme, rajče rozkrojíme a lžičkou vydlabeme semínka a dužinu podle potřeby nakrájíme.

2

Broskev, meruňku a nektarinku omyjeme pod studenou vodou, nejdříve nakrojíme slupku do tvaru malého kříže, pak ovoce ponoříme do misky s horkou vodou na 30-60 sekund. Poté ovoce vyjmeme z horké vody a oloupeme. Rozkrojíme je na poloviny a vyjmeme pecky.

Poznámka

Takto loupeme rajčata a ovoce především pro děti (i kojené) ve věku do 1 roku, nebo v případě přípravy pyré, kaše..

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept