Pečená treska s bylinkami a pomerančovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s bylinkami a pomerančovou šťávou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61946 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
130 g | Filé rybí |
12 g | Kukuřičné lupínky Natural |
15 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej kokosový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranč červený |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
20 g | Sýr Gouda 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 263,2mg |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 29,7mg |
Vláknina | 753,4mg |
Vitamín A | 58,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Gouda 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kukuřičné lupínky Natural, Olej kokosový, Pomeranč červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska s bylinkami a pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180°C. Omyté a osušené rybí filé (treska) vložíme do malé zapékací misky, kterou jsme vytřeli olejem. Omytý sladký pomeranč rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu. Nastrouháme si do misky tvrdý sýr. Kukuřičné lupínky Natural dáme do igelitového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Malou snítku petrželové natě a malou snítku rozmarýnu omyjeme a vodu setřepeme. |
2 | Na rybí filé položíme bylinky, posypeme sýrem, lupínky, pokapeme pomerančovou šťávou (70ml) a na povrch poklademe tenké plátky másla. Mísu zakryjeme a dáme do trouby. Pokrm pečeme doměkka přibližně 18-20 minut. |
3 | Upečenou rybu rozdělíme na 2 díly - porci, kterou budeme podávat hned, si rozmačkáme vidličkou. Druhou porci po vychladnutí odložíme do lednice. |
Poznámka
Zapečené filé je určeno dětem ve věku od 7-9 měsíce. Tresku můžeme nahradit filetem z hejka.