Dušený halibut na mrkvi s rajčaty a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený halibut na mrkvi s rajčaty a sýrem
Dušený halibut na mrkvi s rajčaty a sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61964 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Dušená mrkev | |
---|---|
250 g | Mrkev kořen |
15 g | Pórek |
80 ml | Voda pitná |
Dušená ryba | |
225 g | Halibut atlantický |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
25 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
Dušená rajčata | |
15 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Rajčata |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 30,5mg |
Draslík | 365,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 537,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Halibut atlantický, Kopr čerstvý, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený halibut na mrkvi s rajčaty a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Omytá zralá rajčata vložíme do misky s horkou vodou na 30 sekund, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Dužinu nakrájíme na kostičky. Očištěný kousek bílé části pórku nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a pórek dáme do malého rendlíku, přilijeme vodu a pod pokličkou ji dusíme 10-12 minut. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme k němu rajčata, pánev zakryjeme a dusíme doměkka. Občas je promícháme, když je z rajčat kaše, pánev odstavíme z plotny a přimícháme měkkou mrkev s pórkem a nastrouhaný sýr. Když sýr roztaje, směs rozmixujeme na pyré. |
2 | Filet z halibuta bez kůže vložíme do druhé pánve s rozpuštěným máslem, přidáme k němu 2-3 lžíce mléka, omytou snítku mladého kopru a pod pokličkou rybu dusíme 5-7 minut doměkka. Dušenou měkkou rybu pokrájíme na drobné kousky, dáváme pozor na kostičky, které odstraníme. Pak kousky ryby promícháme s pyré a rozdělíme 4 porce. |
3 | Rubu s pyré podávame teplou. |
Poznámka
Ostatní porce si můžeme dát zamrazit. Jídlo je určeno dětem ve věku od 7-9 měsíce.