Recept

Dušený halibut na mrkvi s rajčaty a sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61964
Kategorie: Maso

Ingredience

Dušená mrkev
250 g Mrkev kořen
15 g Pórek
80 ml Voda pitná
Dušená ryba
225 g Halibut atlantický
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
25 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
Dušená rajčata
15 g Máslo čerstvé
2 ks Rajčata
40 g Sýr Eidam cihla 30%
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 842kJ
2% Sacharidy 7 g
15% Tuky 11 g
2% Sodík 35 mg
29% Bílkoviny 16 g

Dušený halibut na mrkvi s rajčaty a sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Omytá zralá rajčata vložíme do misky s horkou vodou na 30 sekund, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Dužinu nakrájíme na kostičky. Očištěný kousek bílé části pórku nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a pórek dáme do malého rendlíku, přilijeme vodu a pod pokličkou ji dusíme 10-12 minut. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme k němu rajčata, pánev zakryjeme a dusíme doměkka. Občas je promícháme, když je z rajčat kaše, pánev odstavíme z plotny a přimícháme měkkou mrkev s pórkem a nastrouhaný sýr. Když sýr roztaje, směs rozmixujeme na pyré.

2

Filet z halibuta bez kůže vložíme do druhé pánve s rozpuštěným máslem, přidáme k němu 2-3 lžíce mléka, omytou snítku mladého kopru a pod pokličkou rybu dusíme 5-7 minut doměkka. Dušenou měkkou rybu pokrájíme na drobné kousky, dáváme pozor na kostičky, které odstraníme. Pak kousky ryby promícháme s pyré a rozdělíme 4 porce.

3

Rubu s pyré podávame teplou.

Poznámka

Ostatní porce si můžeme dát zamrazit. Jídlo je určeno dětem ve věku od 7-9 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept