Recept

Losos dušený v pomerančové šťávě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61965
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Jablka
125 g Losos - filety
1 kávová lžička Máslo čerstvé
180 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Olej olivový
1 ks Pomeranče
40 g Sýr Eidam cihla 30%
40 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 863kJ
6% Sacharidy 22 g
10% Tuky 7 g
1% Sodík 29 mg
25% Bílkoviny 14 g

Losos dušený v pomerančové šťávě postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Filet z lososa bez kůže omyjeme a osušíme. Dno malé zapékací misky potřeme olejem, na něj položíme filet, který posypeme nastrouhaným sýrem. Z omytého většího pomeranče vymačkáme šťávu (60ml), kterou lososa podlijeme. Povrch lososa posypeme nastrouhaným sýrem, misku uzavřeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby. Losos se bude v pomerančové šťávě péct a zároveň dusit doměkka přibližně 20 minut.

2

Mezitím si očištěnou, omytou mrkev a malé jablko bez slupky nastrouháme na hrubém struhadle. Směs dáme do rendlíku s rozpuštěným máslem, promícháme, přilijeme trošku vody a pod pokličkou dusíme 10 minut.

3

Měkkého lososa se sýrem vidličkou rozdělíme na drobné kousky, dáváme pozor, aby v masu nezůstaly žádné kostičky. Mrkev s jablkem rozmačkáme vidličkou.

4

Na talířek staršímu dítěti dáme promíhanou mrkev s jablkem a rybou, mladšímu dítěti směs rozmixujeme na pyré.

Poznámka

Pečený losos s mrkví je určený dětem ve věku od 7-9 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept