Dušená hovězí roštěná se sladkými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená hovězí roštěná se sladkými bramborami
Dušená hovězí roštěná se sladkými bramborami
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61969 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
250 g | Brambory sladké (Batáty) |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
130 g | Karotka |
2 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná T 400 |
3 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Olej olivový jedlý |
100 g | Pastinák |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
260 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 256,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory sladké (Batáty), Česnek, Cibule, Karotka, Kmín drcený, Nové koření celé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hovězí roštěnka vys. peč., Mouka pšeničná T 400, Olej olivový jedlý, Pastinák, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená hovězí roštěná se sladkými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Očištíme a omyjeme zeleninu: cibuli, stroužek česneku, karotku, pastinák a sladké brambory - batáty. Omyjeme malou snítku petrželové a celerové natě. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. |
2 | Omytý a osušený plátek z roštěnce dáme do igelitového sáčku a naklepeme ho. Pak maso ze sáčku vyjmeme, nakrájíme na nudličky. |
3 | V hlubším rendlíku rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Mezitím dáme do misky pokrájené maso, posypeme ho hladkou moukou a promícháme s moukou tak, že bude obalené. Pak ho přidáme k cibuli a za stálého míchání společně restujeme asi 2-3 minuty. Poté přilijeme horkou vodu, přidáme bobkový list, nové koření, kmín a pod pokličkou maso budeme pomalu dusit 1 hodinu. Po hodině přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 30-35 minut. Z uvařeného jídla vyjmeme bobkový list a nové koření. |
4 | Měkké maso se zeleninou a vývarem rozmixujeme na pyré. Vývaru dáme jen tolik, aby pyré bylo hladké. Porci hovězího pyré se sladkými bramborami podáváme teplou. |
Poznámka
Zbylé porce si dáme po vychlazení do malých kelímků a zamrazíme je. Pyré s hovězím masem je určeno jako příkrm pro děti ve věku 7-9 měsíců.