Recept

Dušená hovězí roštěná se sladkými bramborami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61969
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
250 g Brambory sladké (Batáty)
1 polévková lžíce Celer - nať
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Hovězí roštěnka vys. peč.
130 g Karotka
2 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Mouka pšeničná T 400
3 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
100 g Pastinák
1 polévková lžíce Petržel - nať
260 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 630kJ
4% Sacharidy 15 g
8% Tuky 6 g
2% Sodík 31 mg
18% Bílkoviny 10 g

Dušená hovězí roštěná se sladkými bramborami postup přípravy receptu:

1

Očištíme a omyjeme zeleninu: cibuli, stroužek česneku, karotku, pastinák a sladké brambory - batáty. Omyjeme malou snítku petrželové a celerové natě. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno.

2

Omytý a osušený plátek z roštěnce dáme do igelitového sáčku a naklepeme ho. Pak maso ze sáčku vyjmeme, nakrájíme na nudličky.

3

V hlubším rendlíku rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Mezitím dáme do misky pokrájené maso, posypeme ho hladkou moukou a promícháme s moukou tak, že bude obalené. Pak ho přidáme k cibuli a za stálého míchání společně restujeme asi 2-3 minuty. Poté přilijeme horkou vodu, přidáme bobkový list, nové koření, kmín a pod pokličkou maso budeme pomalu dusit 1 hodinu. Po hodině přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 30-35 minut. Z uvařeného jídla vyjmeme bobkový list a nové koření.

4

Měkké maso se zeleninou a vývarem rozmixujeme na pyré. Vývaru dáme jen tolik, aby pyré bylo hladké. Porci hovězího pyré se sladkými bramborami podáváme teplou.

Poznámka

Zbylé porce si dáme po vychlazení do malých kelímků a zamrazíme je. Pyré s hovězím masem je určeno jako příkrm pro děti ve věku 7-9 měsíců.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept