Kuřecí maso na pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso na pórku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61970 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Hrášek mražený |
160 g | Kuřecí stehna |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Olej kokosový |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 73,0mg |
Draslík | 196,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 612,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek mražený, Kuřecí stehna, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej kokosový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso na pórku postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso bez kůže (nejlépe ze stehna nebo křídla) nakrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme pórek (použijeme bílou část), mrkev, a zeleninu pokrájíme na plátky. |
2 | V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo s olejem. Na něm zpěníme pórek, přidáme pokrájené maso a restujeme krátce 1-2 minuty. Přidáme mrkev, promícháme, pak přilijeme vodu a pod pokličkou kuře dusíme 15 minut. |
3 | Mražený zelený hrášek v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a dáme ho do pánve. Vše ještě budeme dusit 5-8 minut. |
4 | Po krátkém vychladnutí kuře se zeleninou i zbylou šťávou rozmixujeme na hladké pyré. |
Poznámka
Jednu porci podáváme hned teplou, druhou porci si můžeme dát po vychladnutí zamrazit.