Recept

Pečená jehněčí kotleta se zeleninou - pro děti

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61971

Ingredience

270 g Brambory
2 ks Cibulka jarní
100 g Jehněčí kotlety
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
75 g Rajčata
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
125 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 884kJ
4% Sacharidy 14 g
12% Tuky 9 g
8% Sodík 163 mg
17% Bílkoviny 10 g

Pečená jehněčí kotleta se zeleninou - pro děti postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Jehněčí kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a maso nakrájíme na kostičky. Očistíme mladé jarní cibulky a stroužek česneku. Oloupané brambory pokrájíme na kostky. Rajčata omyjeme, vložíme do misky s horkou vodou na 30 sekund, pak je zchladíme pod studenou vodou, oloupeme je, rozkrojíme a odstraníme lžičkou semínka. Dužinu nakrájíme na proužky. Omyjeme snítku petrželové natě a rozmarýnu.

2

Dno zapékací misky vytřeme máslem. Do misky střídavě dáme všechnu zeleninu s pokrajeným masem, proložíme bylinkami a přilijeme kuřecí vývar bez soli. Misku uzavřeme a dáme do trouby. Pečeme 15 minut při 180°C (vývar by měl v misce probublávat), pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme minimálně 45 minut.

3

Když je maso měkké, starším dětem zeleninu rozmačkáme vidličkou a maso pokrájíme nadrobno. Mladším dětem vše rozmixujeme na pyré.

Poznámka

Zbylé porce si můžeme odložit do malých kelímků a po vychladnutí je zamrazíme. Jehněčí maso s bramborami je určeno dětem ve věku od 7-9 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept