Pečená jehněčí kotleta se zeleninou - pro děti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jehněčí kotleta se zeleninou - pro děti
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61971 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
270 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
100 g | Jehněčí kotlety |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
75 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 26,4mg |
Draslík | 595,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 367,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Jehněčí kotlety, Rajčata, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jehněčí kotleta se zeleninou - pro děti postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Jehněčí kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a maso nakrájíme na kostičky. Očistíme mladé jarní cibulky a stroužek česneku. Oloupané brambory pokrájíme na kostky. Rajčata omyjeme, vložíme do misky s horkou vodou na 30 sekund, pak je zchladíme pod studenou vodou, oloupeme je, rozkrojíme a odstraníme lžičkou semínka. Dužinu nakrájíme na proužky. Omyjeme snítku petrželové natě a rozmarýnu. |
2 | Dno zapékací misky vytřeme máslem. Do misky střídavě dáme všechnu zeleninu s pokrajeným masem, proložíme bylinkami a přilijeme kuřecí vývar bez soli. Misku uzavřeme a dáme do trouby. Pečeme 15 minut při 180°C (vývar by měl v misce probublávat), pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme minimálně 45 minut. |
3 | Když je maso měkké, starším dětem zeleninu rozmačkáme vidličkou a maso pokrájíme nadrobno. Mladším dětem vše rozmixujeme na pyré. |
Poznámka
Zbylé porce si můžeme odložit do malých kelímků a po vychladnutí je zamrazíme. Jehněčí maso s bramborami je určeno dětem ve věku od 7-9 měsíce.
Všem moc chutnalo