Zelný štrúdl s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný štrúdl s uzeným masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6198 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová uzená plec |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 152,7mg |
Draslík | 489,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný štrúdl s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Na kousky nakrájíme kysané zelí a podusíme. |
2 | Vypracujeme tuhé těsto z mouky, vajec, vody a soli, vyválíme ho na tenkou placku. |
3 | Naskládáme na ni zelí, nakrájené maso a cibuli. |
4 | Placku stočíme do rolády a nakrájíme na kousky 10 cm. |
5 | Položíme do vymazaného pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme a dáme péct. |
6 | Před koncem pečení závin odkryjeme, aby zrůžověl. |