Mléčná rýže Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčná rýže Ládi Hrušky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61983 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
250 ml | Mléko polotučné |
0,5 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
120 g | Rýže loupaná |
2 g | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 53,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Rýže loupaná, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčná rýže Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu uvedeném na výrobku. |
2 | V hrnci promícháme mléko, cukr, pudinkový prášek a uvařenou rýži. Přivedeme k varu a vaříme asi 2 minuty dokud směs nezhoustne. Odstavíme a vmícháme vanilkový cukr a skořici. |
Poznámka
Podáváme nejlépe vychlazené v malé misce a dozdobené marmeládou, čerstvým nebo kompotovaným ovocem, nastrouhanou čokoládou nebo posypané kakaem.
Tento recept můžu doporučit a dávám palec nahoru. Rýži jsem ale přidala až do uvařeného pudinku a společně promíchala. Mně osobně tato rýže chutnala ještě teplá, doplněná domácím jahodovým džemem. Cukr jsem dala dle potřeby.