Pudinkové lívanečky (bez mouky) Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudinkové lívanečky (bez mouky) Ládi Hrušky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61988 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
100 g | Jogurt bílý |
50 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
60 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 64,6mg |
Draslík | 60,8mg |
Vláknina | 150,0mg |
Vitamín A | 95,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jogurt bílý, Olej rostlinný, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudinkové lívanečky (bez mouky) Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | V míse společně dobře promícháme pudinkový prášek, vejce, tvaroh, jogurt a cukr. |
2 | Lívanečky smažíme na pánvi nebo lívanečníku z obou stran do zlatova. |
Poznámka
Cukr do těsta můžeme přidat podle chuti nebo jej můžeme nahradit medem.
S těstem se dobře pracovalo, chuť byla výborná, takže jsem je určitě nedělala naposled a určitě je zařadím k oblíbeným receptům. Výborné jsou jak s tvarohem, tak s domácím džemem a lesním ovocem, posypané mandlemi