Želví dort Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Želví dort Ládi Hrušky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61992 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
5 ks | Banány |
100 g | Datle |
6 ks | Kiwi |
2 ks | Kokos čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 57g |
Vitamín A | 98,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Datle, Kokos čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Želví dort Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Kiwi a banán nakrájíme na tenké plátky. Nastrouhanou dužinu kokosu, kokosové mléko a odpeckované datle společně rozmixujeme na kaši. |
2 | Na dno a po obvodu menší mísy naskládáme plátky kiwi a potřeme kokosovo - datlovým krémem. Na krém poskládáme plátky banánů a opět potřeme krémem. Vrstvy takto pravidelně opakujeme, dokud nebude mísa plná (zarovnaná) a vložíme do chladničky ztuhnout nejméně na 2 hodiny. |
3 | Dort vyklopíme a na servírovací míse dotvoříme želvě nožičky a ocásek z banánů a hlavu z kiwi. |