Jednoduchý recept

Žemlovka z vánočky podle Ládi Hrušky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Žemlovka z vánočky podle Ládi Hrušky 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (37%)
ID receptu: 61993
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

60 g Cukr moučkový
1 ks Cukr skořicový
4 ks Jablka
80 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
250 g Tvaroh jemný
400 g Vánočka máslová

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 809 kcal
Kilojoule 3 386kJ
28% Sacharidy 101 g
52% Tuky 39 g
20% Sodík 400 mg
33% Bílkoviny 19 g

Žemlovka z vánočky podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

Vánočku nakrájíme na plátky silné asi 1 centimetr, jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme tvaroh s jogurtem.

2

Na dno zapékací misky vymazané asi čtvrtinou másla poskládáme plátky vánočky a zakapeme mlékem. Na plátky vánočky naneseme polovinu tvarohu s cukrem, na ni poskládáme polovinu plátků jablek a posypeme skořicovým cukrem. Vrstvení ještě jednou zopakujeme a jako vrchní vrstvu položíme plátky vánočky. Také poslední vrstvu pečiva zakapeme mlékem a navrch položíme zbylé máslo nakrájené na plátky.

3

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne.

Poznámka

Pro sváteční vzhled pokrmu a ozvláštnění chuti můžeme potřít žemlovku asi 10 minut před koncem pečení sněhem vyšlehaným ze 3 bílků, do kterého postupně zašleháme 5 lžic moučkového cukru, a dopečeme do růžova. Namísto vánočky můžeme použít také mazanec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Žemlovka z vánočky podle Ládi Hrušky
Recept jsem si vybrala pro jeho jednoduchost. Je rychlý a chutný. Akorát, že v popisu receptu je uvedeno, že se má tvaroh smíchat s jogurtem, který v ingrediencích chybí. Vzhledem k tomu, že jsem nevěděla jaký jogurt vybrat, tak jsem jogurt vynechala a smíchala tvaroh pouze s moučkovým cukrem. I tak byla žemlovka vynikající. Před dopečením jsem potřela žemlovku sněhem z bílků tak, jak je uvedeno v poznámce.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept