Domácí majolka bez vajec podle Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí majolka bez vajec podle Ládi Hrušky
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61996 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
10 ml | Mléko polotučné |
20 ml | Olej rostlinný |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí majolka bez vajec podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Olej a mléko nalijeme do vyšší nádoby a podle chuti osolíme. |
2 | Směs šleháme tyčovým mixérem asi 20 vteřin. |
Poznámka
Z majonézy můžeme připravit i tatarskou omáčku. Stačí přimíchat lžičku plnotučné hořčice, jemně nasekanou cibulku, nastrouhanou sladkokyselou okurku a lehce opepřit.