Jednoduchý recept

Domácí široké nudle Ládi Hrušky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 61997

Ingredience

450 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej olivový
3 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
20 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 978 kcal
Kilojoule 4 094kJ
46% Sacharidy 165 g
26% Tuky 19 g
33% Sodík 663 mg
58% Bílkoviny 33 g

Domácí široké nudle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

V misce vidličkou společně rozmícháme vejce, vodu, olej a sůl. Asi 100 g mouky použijeme na pomoučnění. 350 g mouky vysypeme na vál, uděláme do ní důlek a do něj nalijeme směs tekutých surovin.

2

Mouku nejprve zapracováváme nožem směrem zkraje dovnitř tekuté směsi a jakmile se suroviny spojí dohromady, dobře propracujeme těsto rukama tak, aby se nelepilo. Aby v těstě nezůstaly žádné hrudky mouky, hněteme jej asi 10 minut. Hotové těsto necháme odpočinout v chladničce alespoň 15 minut.

3

Na pomoučněném válu vyválíme z těsta plát silný asi 2 milimetry, poté jej poprášíme moukou a necháme asi 5 minut oschnout.

4

Plát těsta srolujeme do rolády a krájíme příčně nožem na plátky silné asi 1 centimetr, po rozbalení každého plátku tak vznikne dlouhá široká nudle.

5

Takto připravené nudle vaříme ve vodě po dobu 3 minut.

Poznámka

Voda na vaření podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept