Jednoduchý recept

Chřestová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Chřest sterilovaný
2 l Hovězí vývar základní
300 ml Mléko polotučné
133,3 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 g Muškátový květ
0,3 g Pepř černý mletý
6,6 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
6,6 g Sůl
66,6 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 644kJ
4% Sacharidy 14 g
10% Tuky 8 g
43% Sodík 851 mg
13% Bílkoviny 7 g

Chřestová polévka postup přípravy receptu:

1

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, do které přidáme mletý květ a pepř. Za stálého prošlehávání ji zalijeme vlažným vývarem.

2

Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně 20 minut zvolna vaříme.

3

Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme.

4

Chřest nakrájíme na kratší kousky, asi 10-15 mm, přidáme jej do procezené polévky, osolíme a v polévce velice krátce povaříme.

5

Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně povaříme.

6

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Chřest sterilovaný: bez nálevu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept