Chřestová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Chřest sterilovaný |
2 l | Hovězí vývar základní |
300 ml | Mléko polotučné |
133,3 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 g | Muškátový květ |
0,3 g | Pepř černý mletý |
6,6 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
6,6 g | Sůl |
66,6 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 9,3mg |
Draslík | 168,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Hovězí vývar základní, Muškátový květ, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestová polévka postup přípravy receptu:
1 | Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, do které přidáme mletý květ a pepř. Za stálého prošlehávání ji zalijeme vlažným vývarem. |
2 | Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně 20 minut zvolna vaříme. |
3 | Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme. |
4 | Chřest nakrájíme na kratší kousky, asi 10-15 mm, přidáme jej do procezené polévky, osolíme a v polévce velice krátce povaříme. |
5 | Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně povaříme. |
6 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání. |
Poznámka
Chřest sterilovaný: bez nálevu