Hovězí maso dušené na mrkvi a pastináku - pro děti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso dušené na mrkvi a pastináku - pro děti
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62008 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
220 g | Brambory sladké (Batáty) |
50 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
150 g | Hovězí maso zadní |
300 ml | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
0,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 g | Pastinák |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 190,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Celer řapíkatý, Česnek, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pastinák, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso dušené na mrkvi a pastináku - pro děti postup přípravy receptu:
1 | Libové zadní hovězí tenké plátky pokrájíme na proužky. Očistíme, oloupeme a omyjeme červenou cibuli, stroužek česneku, mrkev, pastinák, batáty - sladké brambory a kousek řapíkatého celeru. Kořenovou zeleninu s řapíkatým celerem pokrájíme na plátky, brambory na kostky, cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno. |
2 | Omytou snítku petrželové natě nasekáme na menší kousky. |
3 | V hlubší pánvi nebo rendlíku rozehřejeme olej s kouskem másla, na něm zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání přidáme mrkev s ostatní zeleninou (kromě brambor). Mícháme a restujeme asi 3 minuty, pak přidáme proužky masa a restujeme další 3 minuty. Pak přilejeme horký hovězí vývar (pro děti bez soli), přimícháme brambory a pod pokličkou pomalu maso dusíme 80 minut. |
4 | Ze všeho rozmixujeme jemné pyré. Rozdělíme ho na porce, jednu teplou porci si odložíme a po chvíli ji podáváme. Ostatní porce zchladíme a zamrazíme. |
Poznámka
Takto dušené rozmixované maso podáváme dětem ve věku od 7-9 měsíce.
Děti mají moc rády