Recept

Drobné těstoviny s rajčatovo-mrkvovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62015
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bílá cibulka
1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
75 g Cuketa
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
75 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
400 g Rajčata
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
100 ml Vývar zeleninový
Vařená těstovina
230 g Těstoviny bezvaječné sušené
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 266kJ
14% Sacharidy 51 g
10% Tuky 7 g
7% Sodík 132 mg
14% Bílkoviny 8 g

Drobné těstoviny s rajčatovo-mrkvovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oškrabanou mrkev a oloupanou cuketu omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Zralá sladká rajčata omyjeme, ponoříme je do horké vody na 30 sekund, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a lžičkou vydlabeme semínka. Pak rajčata nakrájíme na malé kostičky. Omyjeme si snítku bazalky, několik lístků rozmarínu a bylinky pokrájíme na drobno.

2

V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo s olejem, na něm si zpěníme cibuli s česnekem, přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, bylinky, bobkový list a směs promícháme. Přilejeme trošku vývaru a pod pokličkou přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pomalu zeleninu dusíme 10-12 minut doměkka. Pak z ní vyjmeme bobkový list.

3

V kastrólku přivedeme vodu k varu, nasypeme do ní drobnou těstovinu (např. ve tvaru hvězdiček, kytiček, písmenek aj.) Těstovinu uvaříme podle návodu, vaříme ji přibližně 10 minut. Poté ji scedíme a necháme v sítu odkapat.

4

Měkkou zeleninu rozmixujeme na hustou omáčku kterou přelijeme těstovinu. Rozdělíme na porce a podáváme.

Poznámka

Takto upravené těstoviny podáváme dětem ve věku od 9-12 měsíce. Porce si můžeme zamrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept