Recept

Vařená treska se sýrovo-špenátovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62016

Ingredience

Vařená treska
200 g Aljašská Treska filé LIDL
1 ks Bobkový list
1 kávová lžička Citrónová šťáva
2 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
600 ml Voda pitná
Vařený špenát
110 g Baby špenát
500 ml Voda pitná
Sýrová omáčka pro děti [61939]
100 ml Mléko plnotučné
7,5 g Mouka pšeničná hladká T 650
7,5 g Máslo čerstvé
20 g Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 123 kcal
Kilojoule 513kJ
2% Sacharidy 6 g
6% Tuky 5 g
1% Sodík 23 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vařená treska se sýrovo-špenátovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety z tresky bez kostí a kůže omyjeme. V kastrólku přivedeme k varu vodu, vložíme do ní filety tresky, přidáme bobkový list, nové koření, omytou snítku petržele, tymiánu a citrónovou šťávu. Vodu přivedeme k varu a tresku pomalu vaříme doměkka přibližně 8-10 minut. Poté ji vyjmeme děrovanou naběračkou a po mírném vychladnutí ji vidličkou rozebereme, případné kosti odstraníme.

2

Připravíme si špenát a sýrovou omáčku: v kastrólku přivedeme vodu do varu. Dobře omyté listy špenátu ponoříme na 2-3 minuty do vroucí vody, pak je sítem vyjmeme, necháme odkapat a vychladlé špenátové listy pokrájíme na velmi drobné kousky. Drobné kousky ryby a špenátu zamícháme do teplé sýrové omáčky a podáváme.

3

Sýrová omáčka pro děti [61939]:

4

Tvrdý kvalitní sýr nastrouháme na jemném struhadle. V pánvičce s nepřilnavým dnem si rozehřejeme máslo, přidáme do něj lžíci hladké mouky a mícháme při mírnější teplotě 1-1.5 minuty. Jakmile se z mouky začne tvořit hustá kaše, opatrně přimícháme mléko a za stálého míchání pomalu vaříme asi 4-6 minut. Směs nám zhoustne a bude hladká. Poté do ní vmícháme nastrouhaný sýr. Jakmile se roztaví, omáčka je hotová.

Poznámka

Tresku se sýrovou omáčkou podáváme dětem ve věku od 9-12 měsíců.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept