Recept

Tuňák s těstovinami se sýrovou omáčkou pro děti

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62017

Ingredience

Sýrová omáčka pro děti [61939]
300 ml Mléko plnotučné
22,5 g Mouka pšeničná hladká T 650
22,5 g Máslo čerstvé
60 g Sýr Eidam cihla 30%
Dušený tuňák
40 g Cibule
1,5 kávová lžička Olej slunečnicový
1 kávová lžička Protlak rajčatový sterilovaný
200 g Tuňák v oleji
1 stroužek Česnek
Vařené těstoviny
40 g Těstoviny konzumní
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 670kJ
6% Sacharidy 22 g
27% Tuky 20 g
2% Sodík 39 mg
56% Bílkoviny 31 g

Tuňák s těstovinami se sýrovou omáčkou pro děti postup přípravy receptu:

1

Připravíme si sýrovou omáčku pro děti:

2

Tvrdý kvalitní sýr nastrouháme na jemném struhadle. V pánvičce s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo, přidáme do něj lžíci hladké mouky a mícháme při mírnější teplotě 1-1.5 minuty. Jakmile se z mouky začne tvořit hustá kaše, opatrně přimícháme mléko a za stálého míchání pomalu vaříme asi 4-6 minut. Směs zhoustne a bude hladká. Poté do ní vmícháme nastrouhaný sýr. Jakmile se roztaví, omáčka je hotová.

3

Mezitím v kastrólku přivedeme do varu vodu, pak do ní nasypeme drobné těstoviny např.ve tvaru kytiček a uvaříme je podle návodu doměkka. (Vaříme je přibližně 10 minut.) Uvařené těstoviny scedíme a v sítu je propláchneme pod studenou vodou a necháme odkapat.

4

Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme scezeného konzervovaného tuňáka, lžičku rajčatového protlaku, promícháme a pod pokličkou dusíme 4 minuty.

5

Takto upraveného tuňáka přimícháme do sýrové omáčky, kterou polijeme těstoviny, promícháme a podáváme.

Poznámka

Tuňáka s těstovinami podáváme dětem ve věku od 9-12 měsíců.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept