Recept

Rýžový puding s hruškou a jahodovým džemem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 152 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 137 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62025
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 polévková lžíce Džem jahodový
1 ks Hrušky
1 ks Jablka
Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti [62024]
2 polévková lžíce Cukr třtinový
15 g Máslo čerstvé
600 ml Mléko plnotučné
0,3 polévková lžíce Puding
50 g Rýže jasmínová
1 ks Vanilkový lusk
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 160 kcal
Kilojoule 668kJ
7% Sacharidy 25 g
8% Tuky 6 g
1% Sodík 18 mg
7% Bílkoviny 4 g

Rýžový puding s hruškou a jahodovým džemem postup přípravy receptu:

1

Sladkou zralou hrušku a jablko omyjeme, rozkrájíme, vykrojíme jadřince a ovoce nastrouháme do pánvičky. Přidáme k nim 1 lžíci vody 1 lžíci jahodového džemu, pánev zakryjeme pokličkou a směs dusíme 2 minuty. Poté dušené ovoce rozmícháme s rýžovým pudingem. Podáváme ho dítěti například k snídani nebo obědu mírně teplý.

2

Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti [62024]:

3

Dobře promytou rýži dáme do kastrólku, zalejeme ji vodou a vaříme ji doměkka minimálně 20 minut. Uvařenou rýži dáme do síta, aby přebytečná voda odkapala. Mezitím si v rendlíku s nepřilnavým dnem uvaříme vanilkový puding: ve 100ml mléka si rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu se 2 lžícemi třtinového cukru. Pravou vanilku podélně rozkrojíme ostrým nožem, zrníčka vyškrábneme a zamícháme do rozmíchaného pudingu. 400ml mléka si nalejeme do rendlíku a přivedeme ho k varu. Vymíhaný puding nalejeme do vroucího mléka a stálého míchání ho vaříme 1 minutu, uvařený puding odstavíme z plotny. Poté do pudinku zamícháme uvařenou rýži a necháme ji asi 10 minut v klidu, aby nasákla mléko (kravské/kojenecké/mateřské).

4

Troubu si předehřejeme na 150°C. Rýžovo-pudingovou směs dáme do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli máslem, uhladíme ji, pokryjeme plátky másla (15g) a dáme do trouby péct minimálně na 1-2 hodiny. Občas rýži promícháme. Pudinkovou rýži si rozdělíme na porce. Dítěti ji podáváme teplou.

Poznámka

Vychlazené porce pudingu můžeme zamrazit. Rýžový puding podáváme dětem ve věku od 9-12 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept