Rýžový puding s hruškou a jahodovým džemem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 152 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový puding s hruškou a jahodovým džemem
Rýžový puding s hruškou a jahodovým džemem
Celkový čas: | 152 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 137 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62025 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 polévková lžíce | Džem jahodový |
1 ks | Hrušky |
1 ks | Jablka |
Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti [62024] | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
15 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko plnotučné |
0,3 polévková lžíce | Puding |
50 g | Rýže jasmínová |
1 ks | Vanilkový lusk |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 103,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 18,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 622,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Jablka, Cukr třtinový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Rýže jasmínová, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Puding nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový puding s hruškou a jahodovým džemem postup přípravy receptu:
1 | Sladkou zralou hrušku a jablko omyjeme, rozkrájíme, vykrojíme jadřince a ovoce nastrouháme do pánvičky. Přidáme k nim 1 lžíci vody 1 lžíci jahodového džemu, pánev zakryjeme pokličkou a směs dusíme 2 minuty. Poté dušené ovoce rozmícháme s rýžovým pudingem. Podáváme ho dítěti například k snídani nebo obědu mírně teplý. |
2 | Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti [62024]: |
3 | Dobře promytou rýži dáme do kastrólku, zalejeme ji vodou a vaříme ji doměkka minimálně 20 minut. Uvařenou rýži dáme do síta, aby přebytečná voda odkapala. Mezitím si v rendlíku s nepřilnavým dnem uvaříme vanilkový puding: ve 100ml mléka si rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu se 2 lžícemi třtinového cukru. Pravou vanilku podélně rozkrojíme ostrým nožem, zrníčka vyškrábneme a zamícháme do rozmíchaného pudingu. 400ml mléka si nalejeme do rendlíku a přivedeme ho k varu. Vymíhaný puding nalejeme do vroucího mléka a stálého míchání ho vaříme 1 minutu, uvařený puding odstavíme z plotny. Poté do pudinku zamícháme uvařenou rýži a necháme ji asi 10 minut v klidu, aby nasákla mléko (kravské/kojenecké/mateřské). |
4 | Troubu si předehřejeme na 150°C. Rýžovo-pudingovou směs dáme do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli máslem, uhladíme ji, pokryjeme plátky másla (15g) a dáme do trouby péct minimálně na 1-2 hodiny. Občas rýži promícháme. Pudinkovou rýži si rozdělíme na porce. Dítěti ji podáváme teplou. |
Poznámka
Vychlazené porce pudingu můžeme zamrazit. Rýžový puding podáváme dětem ve věku od 9-12 měsíce.