Puding s mléčnou rýží a broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Puding s mléčnou rýží a broskvemi
Puding s mléčnou rýží a broskvemi
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62026 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
100 g | Kompot broskvový |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti [62024] | |
---|---|
0,3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1,7 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko plnotučné |
0,3 polévková lžíce | Puding |
8,3 g | Rýže jasmínová |
0,2 ks | Vanilkový lusk |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 24,4mg |
Vláknina | 683,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 103,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sirup javorový, Cukr třtinový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Rýže jasmínová, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Puding nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Puding s mléčnou rýží a broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Kompotované broskve bez slupky slijeme ze šťávy, pokrájíme je na malé kousky, dáme je do misky, promícháme s javorovým sirupem a rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby z nich nebyla kaše. Rozmixované broskve promícháme s rýžovým pudingem. Podáváme ho mírně teplý. |
2 | Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti [62024]: |
3 | Dobře promytou rýži dáme do kastrólku, zalejeme ji vodou a vaříme ji doměkka minimálně 20 minut. Uvařenou rýži dáme do síta, aby přebytečná voda odkapala. Mezitím si v rendlíku s nepřilnavým dnem uvaříme vanilkový puding: ve 100ml mléka si rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu se 2 lžícemi třtinového cukru. Pravou vanilku podélně rozkrojíme ostrým nožem, zrníčka vyškrábneme a zamícháme do rozmíchaného pudingu. 400ml mléka si nalejeme do rendlíku a přivedeme ho k varu. Vymíhaný puding nalejeme do vroucího mléka a stálého míchání ho vaříme 1 minutu, uvařený puding odstavíme z plotny. Poté do pudinku zamícháme uvařenou rýži a necháme ji asi 10 minut v klidu, aby nasákla mléko (kravské/kojenecké/mateřské). |
4 | Troubu si předehřejeme na 150°C. Rýžovo-pudingovou směs dáme do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli máslem, uhladíme ji, pokryjeme plátky másla (15g) a dáme do trouby péct minimálně na 1-2 hodiny. Občas rýži promícháme. Pudinkovou rýži si rozdělíme na porce. Dítěti ji podáváme teplou. |
Poznámka
Rýžový puding s broskví podáváme malým dětem ve věku od 9-12 měsíce.