Ovesné vločky s lesním ovocem a jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesné vločky s lesním ovocem a jogurtem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62032 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
Ovesná kaše | |
---|---|
70 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Na dochucení kaše | |
6 polévková lžíce | Borůvky |
4 polévková lžíce | Jahody lesní |
2 polévková lžíce | Jogurt nízkotučný |
4 polévková lžíce | Maliny |
1 polévková lžíce | Med květový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 238,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 38,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ovesné vločky, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý, Borůvky, Jogurt nízkotučný, Maliny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jahody lesní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Med květový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesné vločky s lesním ovocem a jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme pod tekoucí vodou lesní jahody, borůvky a maliny a necháme je v sítu odkapat. |
2 | Dobře promyté ovesné vločky dáme do kastrólku, přilijeme vodu, přidáme špetku soli, špetku zázvoru, špetku skořice a vločky přivedeme k varu. Za občasného promíchání je vaříme přibližně 7-10 minut. |
3 | Ovesnou kaši dáme do hlubších misek nebo talířů, posypeme ji ovocem, do středu dáme po 1 lžíci jogurtu a celý povrch kaše pokapeme tekutým květovým medem. |
4 | Podáváme ji teplou nebo vlahou. |