Zdravý recept

Melounovo-jahodová mísa s mandlemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62035
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Jahody zahradní
2 polévková lžíce Mandle
1 ks Meloun Galia
1 polévková lžíce Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Pistácie
30 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 413kJ
8% Sacharidy 27 g
32% Tuky 24 g
0% Sodík 2 mg
18% Bílkoviny 10 g

Melounovo-jahodová mísa s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Oloupané mandle a vlašské ořechy rozpůlíme. V rozehřáté pánvi s nepřilnavým dnem nasucho opražíme (jen 2 minuty) dorůžova mandle, vlašské ořechy a pistácie. Aby byly stejnoměrně opražené, stále je promícháváme. Sušené švestky bez pecek omyjeme, necháme je okapat a osušíme je.

2

Omytý zralý meloun Galia osušíme, rozpůlíme, zbavíme semínek, pak meloun oloupeme a nakrájíme na kostičky, které si dáme do mísy. Z omytých a osušených jahod odstraníme zelené okvětní lístky, pak jahody i švestky rozkrájíme na poloviny. Přidáme je i se všemi oříšky k melounu, lehce promícháme, rozdělíme do 2 misek a podáváme.

Poznámka

Pokud ke každé porci přidáme po 1-2 plátků parmské šunky, získáme báječný předkrm. Sušené švestky můžeme nahradit jiným sušeným ovocem, např. meruňkami. Jen si musíme dát pozor, aby ovoce nebylo sířené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept