Pečené marinované papriky s parmskou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené marinované papriky s parmskou šunkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62039 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Marináda a ing. na dochucení | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Pečené marinované papriky s parmskou šunkou | |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Paprika zelená |
8 plátek | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 131,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapary sterilované, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Paprika červená, Paprika zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Paprika oranžová, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené marinované papriky s parmskou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme marinádu: očistíme 3 větší stroužky česneku. Snítku rozmarýnu a tymiánu opláchneme pod tekoucí vodou a lístky pokrájíme nadrobno. Do větší mísy nalijeme kvalitní olivový olej, citrónovou šťávu, přidáme rozmačkané stroužky česneku, bylinky a kapary, které jsme předtím propláchli v sítku. Vše důkladně promícháme |
2 | Barevné papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky přibližně 1-2 cm široké. Vložíme je do mísy s marinádou důkladně je promícháme a necháme je marinovat 1 hodinu. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií. Během 1 hodiny marinování papriky minimálně 3x promícháme. Poté pariky vložíme do síta, necháme je okapat a trochu oschnout (odkapanou marinádu si odložíme). |
3 | Pánev s nepřilnavým dnem rozehřejeme na vysokou teplotu a papriky opečeme z každé strany. Občas je promícháme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem a solí. |
4 | Na každý talíř položíme 2 plátky parmské šunky, obložíme ji paprikami, které pokapeme zbytkem marinády a servírujeme. |
Poznámka
Takto opečené papriky podáváme jako předkrm, patří k nim opečený italský pórovitý lehký chléb ciabatty (někdy se dá dostat v některých supermarketech). Pokud ji nedokážeme sehnat, nahradíme ho např. opečeným selským bílým chlebem - ke každé porci podáváme 2 plátky.