Zdravý recept

Pečené marinované papriky s parmskou šunkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62039
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Marináda a ing. na dochucení
3 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citrónová šťáva
1 polévková lžíce Kapary sterilované
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
Pečené marinované papriky s parmskou šunkou
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika zelená
8 plátek Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 95 kcal
Kilojoule 396kJ
3% Sacharidy 11 g
7% Tuky 6 g
14% Sodík 290 mg
3% Bílkoviny 2 g

Pečené marinované papriky s parmskou šunkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme marinádu: očistíme 3 větší stroužky česneku. Snítku rozmarýnu a tymiánu opláchneme pod tekoucí vodou a lístky pokrájíme nadrobno. Do větší mísy nalijeme kvalitní olivový olej, citrónovou šťávu, přidáme rozmačkané stroužky česneku, bylinky a kapary, které jsme předtím propláchli v sítku. Vše důkladně promícháme

2

Barevné papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky přibližně 1-2 cm široké. Vložíme je do mísy s marinádou důkladně je promícháme a necháme je marinovat 1 hodinu. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií. Během 1 hodiny marinování papriky minimálně 3x promícháme. Poté pariky vložíme do síta, necháme je okapat a trochu oschnout (odkapanou marinádu si odložíme).

3

Pánev s nepřilnavým dnem rozehřejeme na vysokou teplotu a papriky opečeme z každé strany. Občas je promícháme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem a solí.

4

Na každý talíř položíme 2 plátky parmské šunky, obložíme ji paprikami, které pokapeme zbytkem marinády a servírujeme.

Poznámka

Takto opečené papriky podáváme jako předkrm, patří k nim opečený italský pórovitý lehký chléb ciabatty (někdy se dá dostat v některých supermarketech). Pokud ji nedokážeme sehnat, nahradíme ho např. opečeným selským bílým chlebem - ke každé porci podáváme 2 plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept