Zdravý recept

Redukční česnekové tousty s rajčatovo- bylinkovým salátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62041

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
8 plátek Ciabatta
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
2 špetka Pepř 4 barev
500 g Rajčata
2 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 77 kcal
Kilojoule 324kJ
2% Sacharidy 7 g
7% Tuky 5 g
7% Sodík 135 mg
3% Bílkoviny 1 g

Redukční česnekové tousty s rajčatovo- bylinkovým salátem postup přípravy receptu:

1

Zralá chutná malá rajčata omyjeme, rozčtvrtíme dáme do misky, ochutíme je olivovým olejem, solí a pepřem. Omyté čerstvé lístky z bazalky a oregána posekáme nadrobno, přidáme je k rajčatům a vidličkou vše zlehka promícháme, pak misku zakryjeme a necháme rajčata "nasáknout" alespoň 5 minut.

2

Očištěné stroužky česneku rozkrojíme na poloviny. V toustovači (nebo na grilu) opečeme dozlatova plátky italského chleba ciabatty, které potřeme česnekem z obou stran. Z misky si odebereme 4 lžíce pokrájených rajčat i s puštěnou šťávou a rozetřeme je na 4 plátky opečené ciabatty. 4 potřené plátky poklademe na talíře, ke každému přiložíme ještě opečený plátek ciabatty potřený česnekem, kopeček rajčat i se šťávou a hned teplé servírujeme.

Poznámka

Bruschetta je opečený nebo zapečený chleba, potřený ve většině případů česnekem a jsou na něm ochucená rajčata s bazalkou promíchaná v kvalitním olivovém oleji. Místo italského chleba ciabatty můžeme použít na opečení bagetu, bílý nebo černý chléb, nejlépe den starý - podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept